Η ιστορία του σχολείου

Βιβλίο επισκεπτών

Από την Σπιθούρη Ελένη

Σεπτέμβριος 1994. Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και αρχίζει ένας καινούργιος αγώνας να ξεκινήσει τη λειτουργία του ένα καινούργιο σχολείο, το 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου.

Η τύχη το έφερε έτσι να είμαι η Διευθύντρια του νέου αυτού σχολείου. Κτίριο νέο, σχεδόν ατελείωτο με πολλά προβλήματα. Χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, χωρίς τηλέφωνο, χωρίς περιφραγμένο αύλειο χώρο, χωρίς έπιπλα και πολλά άλλα.
Όμως ενάντια σ' όλα αυτά τα προβλήματα, βρεθήκαμε εκεί πολλοί άνθρωποι, που το αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή, το πονέσαμε σαν να ήταν το δικό μας σπίτι και καταφέραμε να το κάνουμε σε πολύ μικρό διάστημα, ένα πραγματικό σχολείο, που προσέφερε πολλή γνώση στους μαθητές.
Παλέψαμε, σαν μια αγαπημένη οικογένεια ανθρώπων και καταφέρναμε να ξεπερνάμε, τα όποια προβλήματα παρουσιάζονταν.
Συνεργαστήκαμε με τον εκάστοτε σύλλογο γονέων και κηδεμόνων άψογα, πάντα με γνώμονα τη μόρφωση και τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Είναι μόλις δύο χρόνια που έφυγα με σύνταξη και ακόμα νιώθω ότι είμαι εκεί. Οι συνάδελφοι που έμειναν, προς τιμήν τους συνεχίζουν την ίδια πορεία και το σχολείο παραμένει το στολίδι του Μασταμπά Ρεθύμνου.
Δείγμα η προσπάθεια που κάνουν να αναδείξουν το σχολείο και διαδικτυακά.
Σας εύχομαι καλή συνέχεια και δύναμη στο έργο που επιτελείτε, για να παραμείνει το σχολείο, χώρος μάθησης και δημιουργίας για τα παιδιά μας, που το αξίζουν.                                                                                                                             

 Μάϊος 2012

 


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: vps me domain name reseller Valid XHTML and CSS.